Studietur til våtmarkssenteret Liminka Bay i Finland

Trondheimsfjorden Våtmarkssenter har vært på studietur til Liminka Bay i Finland denne høsten. Det var spennende å se hvordan et helt nytt våtmarkssenter er bygget opp et annet sted. Dette er et topp moderne senter med utrolig mange kreative og nyskapende løsninger. I den flotte utstillingen kan man virkeligt tre inn i en magisk verden av fugler! Utstillingen avslører hemmelighetene til våre fjærkledde venner, og lar deg oppleve dem med alle sanser. Du kan se live video fra Lamunkari øya, et yndet sted for gjess og ender – spesielt i løpet av våren. Det er bygget et flott fugletårn med gangavstand fra senteret, hvor man kan se fugler fra morgen til kveld. På disse nettsidene kan man lese mer om senteret: http://www.liminganlahti.fi/en/home.html

I Norge er det per i dag 5 autoriserte våtmarkssenter. Det er Nordre Øyern Våtmarkssenter (Akershus), Oslo Våtmarkssenter (Oslo), Holmen natursenter (Vestfold), Ørlandet Våtmarkssenter (Sør-Trøndelag) og Jæren Våtmarkssenter (Rogaland).

Liminka04_1

Foto: Kjartan Trana

 

 

Liminka05_1

Foto: Kjartan Trana

 

 

 

Liminka09_1

Foto: Kjartan Trana

 

Liminka03_1

Foto: Kjartan Trana

Liminka13_1

Foto: Kjartan Trana