Vellykket naturdag

Toppmeis Foto: Kjartan Trana

Vi fikk oss en fin utedag på Ørin vi som trosset dårlige værmeldinger, lot cupfinale være cupfinale og glemte sjakk VM forrige søndag. Dagen startet med foredrag inne på vip-senteret ved Jan Eivind Østnes (Hint). Geir Vie (hotell granen) disket som vanlig opp nydelig lunsj utendørs etter prinsippet om kortreist mat. Det var deltagere fra 5-70 år og spennet i alder er noe av det fine ved sånne dager. Når vi spurte Ronja på 5 år hva hun hadde lært denne dagen, så sa hun “at tjelden legger 3 egg og de andre vadefuglene 4.. og at noen brushaner er hvite og de er snillere enn de med mørke fjær..”.  Ylva-li på 7 år var mest opptatt av at kokken lignet på Charles Darwin. Å få tilbakemeldinger som dette er også veldig koselig for oss:

Takk for en hyggelig ettermiddag!
Vil gjerne bli med neste gang også.

En fint knippe med deltagere fra søndagens tur. Foto: Hanne Holthe Munkeby

Et fint knippe med deltagere fra søndagens tur. Foto: Hanne Holthe Munkeby

Selv om dette er en rolig tid på “fuglefronten” så observerte vi følgende arter: Toppmeis, Kjøttmeis, Blåmeis, Rødstrupe, Spettmeis, Grønnfink, Kråke, Skjære, Kaie, Siland, Brunnakke (over 40 stk), Storspove, Tjeld, Gråmåke, Fiskemåke, Hettemåke og Svartbak. Fugleekspert fra Verdal, Halvor Sørhus, kunne også melde om en observasjon på en stor flokk med stokkender – over 500 stk.

aletteyteleskop

Ylva-li (7 år) og mamma Alette ser utover fjæreområdene utenfor Ørin. Foto: Cathrine Sandvik

 

Neste familiedag med Trondheimsfjorden Våtmarkssenter blir i mars 2015. Mer informasjon om dette kommer etterhvert.