Våtmarksdagen arrangeres på Ørin 25. mai 2019

Lørdag 25. mai arrangerer vi i Trondheimsfjorden Våtmarkssenter åpen dag for alle som ønsker å komme. Den internasjonale våtmarksdagen er hvert år i starten av februar, men siden dette er en dårlig tid på året for oss når det gjelder fugleopplevelser, så pleier vi å forskyve markeringen av våtmarksdagen til trekkfuglene er tilbake hos oss. Ørin er et av Trøndelags viktigste elvedelta områder med et svært rikt dyre – og fugleliv.

Fokus for dagen blir fugler i fjæra og Kjartan Trana, kjent fra NRK, kommer for å snakke om sitt forhold til Ørin og fuglelivet her.

Peter Johan Schei skal gi ferske oppdateringer om hvordan fuglene navigerer.

Det blir også mulighet for å oppleve ringmerking av fugler, utlån av teleskop på fugletårnet og eksperthjelp for å slå fast hvilke arter som befinner seg i fjæra denne dagen. Det vil også bli arrangert natursti for de som ønsker å være med på det.

Vi sørger for enkel servering og kaffe, men ta med matpakke og drikke. Det er ikke innlagt vann der ute.
Da håper vi bare på fint vær og masse trivelig oppmøte.

Sted: Ørin feltstasjon på Verdal
Start kl. 12.00

For spørsmål om dagen, ta kontakt med daglig leder Alette Sandvik på tlf: 90 60 39 50